20. marts 2018

OPSTART AF GEDDE YNGELS UDSÆTNINGS PROJEKT

Vordingborg Kommune har afsat penge til at få klækket geddeyngel fra brakvandsgedder der skal bruges til at starte "geddefabrikkerne" op. Desuden vil æggene blive forsøgt klækket ved forskellige saliniteter så vi kan blive klogere på brakvandsgeddernes krav til succesfuld gydning. 








Kommunen har derfor ansøgt og fået tilladelse til at indfange et begrænset antal fisk i fredningen i år og få dem strøget og klækket på Ringsted Produktionsskole. Ringsted Produktionsskole har lang erfaring med at producere geddeyngel. Der skal fiskes i Præstø Fjord, Jungshoved Nord og i Ulvsund v. Langø. Der vil derudover også blive klækket fisk fra Askeby Landkanal hvis der er fisk i overskud fra mærkningsforsøget dernede. 







Der er tilladelse til at fiske i fredningsbælterne også. Der skal kun fanges ca. 5 hanner og 5 hunner hvert sted, og der er derfor ikke brug for ret mange personer for at nå at fange de nødvendige fisk. Fiskeriet vil blive varetaget af Jakob NielsenKim Kær HansenRasmus IngemannAllan Petersen, Mads Jyde &Jimmi Spur Olsen fra Vordingborg Kommune. 







Vi afholdt derfor møde med Finn Lystrup samt Rasmus fra Ringsted Produktionsskole i forrige uge og fik set opdræts faciliteterne og fik aftalt hvordan vi rent praktisk får opbevaret fiskene indtil de kan komme og afhente dem, og om kravene til hvor modne (klar til at gyde) fiskene skal være for at det kan forventes at de kan stryges med succes. Der vil komme mere information ud når vi starter fiskeriet så folk ved hvorfor der ligger både og fisker i fredningsbælterne etc.